Турнирът на пренендентите за световната титла по шахмат, който се порвежда

...
Турнирът на пренендентите за световната титла по шахмат, който се порвежда
Коментари Харесай

Прекратиха турнира на претендентите в Екатерининбург

Турнирът на пренендентите за международната купа по шахмат, който се порвежда в Екатеринбург бе преустановен през днешния ден. Причината са ограниченията, които Русия подхваща в битката с ковид и ограничението на интернационалните полети. 

" ФИДЕ не може да продължи шампионата без гаранции за безвредното прибиране в техните страни на участниците в шампионата и щабовете им, разяснява Аркадии Дворкович, президент на Международната федерация по шахмат. - В тази обстановка прекратяваме шампионата и ще го продължим, скоро. Новата дата ще бъде оповестена в допълнение. ФИДЕ изрича специфични благодарности на състезателите, щабовете им, доброволците и уредниците на шампионата ". Преди да бъде преустановен шампионата в Екатеринбург бяха изиграхи 7 кръга. 

Във класирането отпред с по 4,5 т са Вашие-Лаграв и Непомнящи. След тях с по 3,5 точки се подреждат Каруана, Гири, Хао и Гришчук, а в дъното с по 2,5 точки са Дин и Алексеенко. Наградният фонд на шампионата на кандидатите е 500 000 евро, а спечелилият в него ще играе против норвежеца Магнус Карлсен за международната купа по шахмат в края на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР